Gregory Phillips Architects shapes a new contemporary house

[ad_1]

Tour this refined contemporary household in brick, wooden and glass

Gregory Phillips Architects brings together a limited palette of materials to compose a refined, fashionable household in north London

Established in a Conservation Area in North London, this extensive, lower modern day residence by Gregory Phillips Architects brings together a sober, functional materials palette with generous spaces and facilities. The new home changed a bungalow on the site and has a shut romance with the existing backyard. 

Gregory Phillips’ design inverts the regular pairing of timber and brick by giving the house a light-weight timber and glass floor flooring and a much more monumental, reliable brickwork higher storey.

From the yard façade, the influence is of a starkly nominal brick pavilion rising up earlier mentioned the foliage, with the family area and dwelling area offering up sights by way of the total composition. 

The floor ground houses the main residing spaces, such as an open-approach kitchen area and dining location, official and casual seating regions, different review, cinema, health club, and utility rooms, as nicely as a two-car garage, all integrated within the main quantity of the dwelling. 

Various textures and patterns of brick modulate the play of light-weight off the partitions, specifically at the principal entrance courtyard, with its step down into the ground ground dwelling room.

In the course of this degree, storage and doorways are blended into a ongoing run of dark wooden cabinetry, like the kitchen and analyze area. A big marble counter and cloth-clad media wall add a touch of materials range.  

The main watch of the yard is from the official sitting down place, a double-peak place that adjoins the stairwell. Large panes of glass rise up the total height of the construction, seemingly framing and supporting a monumental brick slab.

The combination of ultra-superior-performance glass and thick insulation makes certain the home is hugely power economical. 

Upstairs, a few equivalent en-suite bathrooms sit earlier mentioned the residing room, overlooking the backyard. The principal bedroom suite, which incorporates a huge dressing area, occupies the yard wing, cantilevered above the glazed residing room.

There is also a independent visitor suite. 

Phillips established up his studio in 1991. Centered in London, the award-winning practice specialises in substantial-conclude residential get the job done and has constructed extensively in London and the surrounding countryside.

The Totteridge Property proceeds this custom, resulting in a fantastically executed illustration of modern day modern residing. §

 

 

 

[ad_2]

Resource link